rólunk

Tartsd körforgásban!

A továbbhasznosításnak nincsenek határai, szerintünk az emberi kreativitás mindenre képes. Akár szükségből, akár környezettudatosságból, akár az új trendeket követve, továbbhasznosítással egy újfajta életérzést, kevesebb költekezést és a környezetünkre gyakorolt terhek csökkentését érhetjük el.

Mivel mindketten autonóm művészek vagyunk, természetes számunkra az alkotás és fantázia együttes minőségi megvalósulásának öröme.

Ez a cél vezérelt minket amikor három évvel ezelőtt megszületett a PopArtBox gondolata.

Kifejezetten, általunk felfedezett anyagokkal (papír, textil, bőr, műbőr, műanyag, stb…) dolgozunk, 100% upcycling felfogásban.

Mottónk: “Nézz körül mielőtt kidobsz valamit!”

Milyen más formában, színben, funkcióban tudnád elképzeni a kidobandó tárgyat? Akár át is gondolhatod, hogy milyen más alternatív felhasználásai lehetnek.

Az upcycling során az adott anyag és tárgy továbbhasznosításakor minimális energiafelhasználás történik. Felfogásunk szerint a legtöbb energia a kifogyhatatlan kreatív tervezésben és az emberi ügyesség általi megvalósításban van.

Termékeink sikere az anyagok újrafeldolgozása mellett, abban rejlik, hogy az általunk elkészített alkotások, grafikai kollázsok „elgondolkodtató, megfogó, megtartó” lelki mechanizmusok működtetik. Ehhez szükséges a befogadó lelkiállapota. Így az egyén az általunk elindított úton keresztül válik önmaga is gondolkodó alkotóvá.

E felfogás jegyében termékeinket így alakítottuk ki sketchbookok, naptárak, naplók és tolltartók körére.

Társadalmi felelősságvállalásunk tudatában szervezünk alkotó workshopokat, mindenféle korosztálynak.

Termékeink és mindennapjaink megtekinthetőek:

Bővebben olvashatsz rólunk a Glamour október havi számában.

Tervezők:

Nagy Júlia: textiltervező-designer, művésztanár

Házi Andrea: tervező grafikusművész, művészetterapeuta, művésztanár

Budapest, 2020 09. 27.

Oszd meg!